Lars Mortensen den 23-09-2014
    Hjælp dit barn med at huske og lære bedre.
    Nyere forskning viser, at tiden inden sengetid er meget vigtig for børnenes indlæring. Mens børnene sover, får de lagret, det de har lært i langtidshukommelsen og det er jo det vi gerne vil. Børnene skal huske, det de har lært, så de ikke hele tiden skal repetere stoffet.
    Der er to ting I som forældre kan gøre.
    Brug 5 minutter inden sengetid på at tale om, hvad barnet har lært i skolen. Det lyder simpelt, men forskningen viser, at det har stor effekt på deres hukommelse. Når børnene er ældre, kan de selv gøre det ved at se lektier igennem, se de relevante sider i den bog de arbejder med, øve dagens engelske gloser osv.
    Den anden ting I kan gøre er, at sørge for børnene ikke spiller voldsomme spil eller ser voldsomme film en time før sengetid. Hvis børnene beskæftiger sig med voldsomme spil/film inden sengetid, er hjernen ikke klar til at bearbejde dagens indtryk.
    Lars Mortensen